Υποθέτω τα μάθατε, το Juno έφτασε εκεί που έπρεπε, συνεπώς σε αυτά τα λινξ θα υπάρχει ένα προβάδισμα στον τεχνιτό δορυφόρο του Δια.
Στόχος της αποστολής είναι η κατανόηση της προέλευσης και εξέλιξης του μεγαλύτερου πλανήτη του Ηλιακού μας Συστήματος, του Δία, να ερευνήσει για την ύπαρξη στερεού πλανητικού πυρήνα σε αυτόν, να μετρήσει νερό και αμμωνία στη βαθιά ατμόσφαιρα του πλανήτη και να παρατηρήσει το σέλας που παρατηρείται στον πλανήτη. Για να υπηρετήσει τους στόχους που προγραμματίστηκαν το Juno θα γίνει το πρώτο διαστημικό όχημα που θα πλησιάσει τον πλανήτη Δία πιο κοντά από οποιοδήποτε άλλο διαστημικό σκάφος. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει να περιφέρεται γύρω από τον πλανήτη 32 φορές σε ύψος 5000 χιλιομέτρων πάνω από τα σύννεφα που τον σκεπάζουν, για περίπου ένα έτος. Η τροχιά του σχεδιάστηκε να είναι ελλειπτική και να περνάει από τους πόλους, ώστε να αποφύγει τις περιοχές του πλανήτη με τη υψηλότερη ραδιενέργεια.
Juno’s 1.7-billion-mile journey to Jupiter began in August 2011. The GIF below traces the path Juno took on its journey. You’ll see that about two years into its flight, the orbiter passed back around the Earth for a gravity assist. That propelled Juno to around 165,000 mph, making it the fastest man-made object ever built, and gave it the energy to reach Jupiter within three years.
On his quest to create more efficient electricity, Tesla believed he had created an earthquake machine, which shook his building and his neighborhood in Manhattan whenever he conducted his experiments. He later found out that he had actually created a high frequency oscillator, where a piston beneath a platform built into his lab fluctuated quickly with movement.
Το PASIPHAE (Πασιφάη ήταν το όνομα της γυναίκας του Βασιλιά Μίνωα) αποτελεί συνεργασία της ομάδας αστροφυσικής της Κρήτης (μικτή ομάδα του Ινστιτούτου Φυσικής Πλάσματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και του Αστεροσκοπείου Σκίνακα) με το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αστρονομίας και Αστροφυσικής (IUCCA) στην Ινδία, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια (Caltech) και το South African Astronomical Observatory, στη Νότια Αφρική.
Η λεκάνη της Μεσογείου πριν από 5,5 εκατομμύρια χρόνια ήταν έρημος, όπου δεν φύτρωνε τίποτα. Δυόμισι εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα άμμος και αλάτι. Πολύ πιο αφιλόξενη από κάθε σημερινό περιβάλλον της Γης. Η θερμοκρασία την ημέρα ήταν τόση, που έψηνες ψωμί. Η στάθμη της θάλασσας ήταν 1,6 χιλιόμετρα ψηλότερα, ενώ η ατμοσφαιρική πίεση ήταν 50% μεγαλύτερη απ' ό,τι έχουμε συνηθίσει. Δύσκολα φανταζόμαστε πιο αφιλόξενο μέρος στον πλανήτη.
Οι ψυχικά εξαντλημένοι δάσκαλοι μεταφέρουν το στρες που βιώνουν στους μαθητές τους, υποστηρίζουν Καναδοί ερευνητές σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Social Science and Medicine.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας Έβα Όμπερλε, συνέλεξαν δείγματα σάλιου από 406 μαθητές Δημοτικού Σχολείου, ηλικίας 8 έως 12 ετών, για να μετρήσουν το επίπεδο της κορτιζόλης στον οργανισμό τους. Η εν λόγω ορμόνη σχετίζεται άμεσα με το στρες.
Έξτρας:
Το Juno καθώς προσεγγίζει τον Δία. Ποιητικό.
Περί πάθους, του Jason Silva.
Αυτά που λέτε, καλή εβδομάδα να έχετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου