Ο Έντισον ήταν άνθρωπος πρακτικός και βασιζόταν περισσότερο στην εργατικότητα και στις εμπειρίες του, σε αντίθεση με τον Τέσλα που ήταν ένας άνθρωος με ιδανικά, διανοούμενος και περισσότερο θεωρητικός. Ακόμα είχαν διαφωνίες στο αντικείμενο της εργασίας τους καθώς ο Έντισον ήταν υποστηρικτής της χρήσης του συνεχούς ρεύματος, κυρίως για πρακτικού λόγους και για ζητήματα ασφαλείας, ενώ ο τέσλα υποστήριζε τη χρήση του εναλλασσόμενου ρεύματος. Στο διάστημα που εργάστηκε στο εργαστήριό του, ο Τέσλα επανασχεδίασε τις γεννήτριες του Έντισον βελτιώνοντας την απόδοσή τους και είχε σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη ενός συστήματος λαμπτήρων τόξου. Απογοητευμένος από το γεγονός πως το σύστημα που σχεδίασε δεν τέθηκε τελικά σε εφαρμογή, αλλά και επειδή ποτέ δεν ανταμοίφθηκε οικονομικά για τις πολύτιμες συνεισφορές του πέρα από τον μισθό του που έφτανε τα 18 δολάρια την εβδομάδα, παραιτήθηκε περίπου έξι μήνες μετά την έναρξη της συνεργασίας του με τον Έντισον.
«Για χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι κοιτούσαν τα άστρα και σκέφτονταν πώς θα φτάσουμε εκεί» είπε. «Είναι ένας ενδιαφέρων κύκλος που τόσο μεγάλο μέρος των εξερευνήσεων κατά την αρχαιότητα έγινε με το πανί και τον αέρα, και τώρα χρησιμοποιούμε την ίδια προσέγγιση».
Gravity makes waves that move at light speed.
General relativity predicts gravitational waves. If you have two stars or white dwarfs or black holes locked in mutual orbit, they slowly get closer as gravitational waves carry energy away. In fact, Earth also emits gravitational waves as it orbits the sun, but the energy loss is too tiny to notice.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μια από τις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από τους κοσμικούς επιταχυντές θα μπορούσε να είναι η «μαγνητική επανασύνδεση», μια διαδικασία κατά την οποία οι γραμμές του μαγνητικού πεδίου στο πλάσμα σπάζουν και επανασυνδέονται με διαφορετικό τρόπο απελευθερώνοντας μαγνητική ενέργεια. Η μαγνητική επανασύνδεση έχει παρατηρηθεί στο εργαστήριο σε πειράματα με δυο συγκρουόμενα μέρη πλάσματος, κάτι που προκαλείται με ισχυρά λέιζερ.
Να μερικά πράγματα γνώσης για αυτή. Επίσης, η ιστορία από το Ίδρυμα Ευγενίδου.
Έξτρας:
Φωτογραφίες των δακτυλιδιών του Κρόνου. Η εξέλιξη του φαγητού στο διάστημα, σε ένα infographic. Μιλώντας με τρεις Έλληνες επιστήμονες του CERN. Πως φαίνεται ο ήχος. Ως κύμα, προφανώς.
Αυτά που λέτε, καλή εβδομάδα να έχετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου